A .hu domain regisztráció során is fontos a címválasztás

Cégünk online jelenlétének minősége ma már döntő befolyással bír a hosszú távú eredményességet illetően, hiszen kevés kivételtől eltekintve az érdeklődők nagy részét kizárólag a virtuális térben tudjuk költséghatékonyan megszólítani. Ehhez pedig nem csak egy jól felépített oldalra, hanem egy optimális címre is szükségünk lesz.

Szerencsére a .hu domain regisztráció villámgyorsan elintézhető, otthonunk kényelméből is. A procedúra során mindössze pár dokumentumra lesz szükség, ezek természetesen digitális formában is tökéletesen megfelelőek. A folyamat nehézségét tehát nem a technikai rész jelenti, hanem sokkal inkább a kreativitást igénylő oldal. Tudniillik ma már közel egymillió magyar kiterjesztéssel rendelkező weboldal létezik, így aztán a .hu domain regisztráció során időnként komoly kihívást okoz megtalálni a megfelelő tartománynevet. Hobbicélú honlapok kapcsán ez még nem is akkora probléma, hiszen határozhatunk egy frappáns – sőt, akár értelmetlen – cím mellett is, ugyanakkor az üzleti szférában már nem szerencsés így eljárni.

A legegyszerűbb esetben a .hu domain regisztráció időpontjában már megvan a cégnév, ami egyedi és hangzatos is egyszerre. Ilyenkor ezt bátran használhatjuk, hiszen ennél jobban semmi sem írja le vállalkozásunkat és amúgy is optimális, ha kizárólag magát a márkanevet kell a látogatóknak megjegyezniük. Sokkal nagyobb dilemmát jelent, amikor ez a metódus valamiért nem járható. Ebben az esetben többféleképp is eljárhatunk. Választhatunk egy rövid, könnyedén memorizálható karakterláncot, ám ezek többsége általában nincs összefüggésben a vállalkozás tevékenységével. A legoptimálisabb, ha ráakadunk egy olyan kifejezésre, ami releváns jelentéssel is bír, noha a már létező nevek nagy száma miatt ez meglehetősen bonyolult. Amennyiben elakadnánk, akkor még a .hu domain regisztráció előtt kérjük ki egy marketinges szakember segítségét.