Állásajánlatok böngészése hosszabb kihagyást követően

Számos oka lehet annak, hogy több évre kiesünk a munkaerő piacról. Ilyen lehet a gyermekvállalás, hosszabb betegség, külföldről való hazatérés vagy a vállalkozói létből való visszatérés vállalkozói munkakörbe. Ha a korábbi pozíció valamiért nem érhető el, akkor nincs más hátra, mint előre, vagyis ideje nekiállni böngészni az állásportálokat.

Állásajánlatok böngészése során könnyű egyik lehetőséget a másik után sutba dobni, mondván, erre úgysem leszek képes vagy egész egyszerűen úgysem engem választanának. Az önbizalom nagyon fontos, ha szeretnék elhelyezkedni egy olyan munkakörben, amiben nem csak jól érezzük magunkat, de a képességeinknek is megfelel. Sokan úgy vélik, hogy hosszabb, akár egy évtizedes kihagyást követően lehetetlen visszatérni a munkaerőpiacra. A hosszú kihagyás után a többség általában nagyon alulértékeli magát, így nem ritka, hogy sokan olyan munkát vállalnak, amelynél sokkal jobb lehetőségek is adódhatnának. Ha szeretnénk biztosra menni, akkor célszerű felfrissíteni a nyelvtudásunkat, esetleg elvégezni egy-két rövidebb képzést.

Sokszor azonban egész egyszerűen csak egy nagy adag bátorságra van szükség, valamint egy jó önéletrajzra és már bele is vághatunk a munkakeresésbe. A CV-t a kinézett állásajánlat alapján érdemes megírni, mivel így nagyobb esélyünk van rá, hogy a toborzást végző HR-esnek megakad rajta a tekintete és behív minket egy állásinterjúra. Az állásinterjútól sokan tartanak, főleg hosszabb kihagyást követően, azonban erre is fel lehet készülni, ami tovább növeli az esélyeinket, hogy sikeresen visszatérjünk a munka világába. A visszarázódás sokkal könnyebben megy, mint gondolnánk, így érdemes próbálkozni. Elvégre, aki mer, az ez esetben biztosan nyer, még pedig a megpályázott munkát!