Alternatívák a tolatókamera elhelyezésére

A tolatókamera elengedhetetlen része a mai korszerű gépjárműveknek, ugyanis egy nagyon hasznos eszköz, melynek segítségével nagyobb biztonsággal tudjuk kivitelezni a parkolást, anélkül, hogy koccanástól kellene tartanunk. Ha nincs az autónkban, akkor mindenképp jó hír, hogy utólag is beszerezhető.

A tolatókamera elhelyezése kapcsán ezen a linken tájékozódhat bővebben! Parkoláskor könnyen adódhatnak olyan helyzetek, melyek még a tapasztalt sofőröket is komoly kihívás elé állíthatják. Hiába ismerjük alaposan az autónk paramétereit és mérjük fel alaposan az adott parkolóhelyet, könnyen előfordulhat, hogy egy-egy parkoló mégis megnehezíti a dolgunk. Ha rosszul mérjük fel a helyzetet, esetleg mögénk szalad egy kisgyerek vagy kutya, akkor nagyon könnyen megvan a baj, hiszen esélyünk sincs észlelni, hogy valaki van mögöttünk. A tolatóradar, illetve a tolatókamera segítségével ezek a veszélyes helyzetek elkerülhetők. A kamera mutatja, hogy mi van az autó mögött, míg a radar egyre sűrűsödő csipogással jelzi, ahogy közeledünk valamihez. Éppen ezért egy igazán hasznos eszköz, melynek számtalan esetben nagy hasznát vehetjük.

Ha utólag szeretnénk beszereltetni az autónkba, arra számos lehetőségünk van. A legjobb, ha magasabb helyre helyezzük el, mivel így nagyobb szögben láthatjuk mi van mögöttünk. Általában a rendszámtábla körüli területre szokott kerülni, de akár a rendszámtáblába is be lehet építeni. Olykor pedig a rendszámtámla világtás helyére kerül, azonban ekkor ügyelni kell arra, hogy a világításnak megfelelően kell működnie. Emellett a csomagtér nyitógombja fölé is kerülhet, viszont a gombnak meg kell tartania eredeti funkcióját. Nem csak az autón kívül kell elvégezni a műveletet, hiszen az autóban is látni kell a kamera képét.