Milyen szolgáltatások érhetők el a kutyaiskola Budapest kínálatában?

Négylábú barátaink érkezésüket követően villámgyorsan belopják magukat a szívünkbe, ám újdonsült gazdiként bizony akadnak nehéz pillanatok, főleg az első hetekben, hónapokban. Kellő tapasztalat hiányában ráadásul számos hibát elkövethetünk, ami a későbbiekben komoly problémákhoz vezethet.

Ezt megelőzendő, mindenképpen érdemes részt venni a kutyaiskola Budapest egymásra épülő tanfolyamain. Természetesen fajtafüggő is, hogy mekkora kihívást jelent az alapok elsajátítása, ám semmiképp se essünk abba a hibába, hogy egy kistermetű, vagy alacsonyabb mozgásigénnyel rendelkező eb gazdijaként félvállról vesszük a nevelés fontosságát. A kutyaiskola Budapest szakértőinek tapasztalati azt mutatják, gyakorta ezekkel a négylábúakkal van a legtöbb viselkedési probléma, pontosan a fent említett okok miatt. Ezért aztán a legbölcsebb, amit tehetünk, miszerint már kölyökkorban beíratjuk kedvencünket egy korának megfelelő kurzusra. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 3 hónaposan megkezdheti az első kézben tarthatósági tanfolyamot, természetesen a mi vezényletünkkel.

Ez, a kutyaiskola Budapest által szervezett oktatás még legfőképp a szocializáció elősegítéséről szól. Az állatnak meg kell tanulnia megfelelően játszani a társaival, emellett pedig elengedhetetlen szoknia, hogy még a legnagyobb móka közepette is elkezdjen figyelni ránk, azaz a gazdájára. Ez ugyanis a későbbiekben akár komoly balesetektől is megóvhatja az ebet, gondoljunk csak például arra, milyen fontos, hogy bármikor behívható legyen az állat. Emellett a kutyaiskola Budapest kurzusain kiemelt figyelmet fordítanak a pórázra szoktatásra, illetve a sétáltatás technikájára is. Tudniillik természeténél fogva szinte mindegyik blöki húzza a gazdáját, ám ez a megfelelő módszerek elsajátításával rövid idő alatt elmúlik majd.