Szegélyléc alkalmazásával sokkal precízebb eredmény érhető el

Bármilyen építmény kivitelezéséről is legyen szó, megfelelő eredmény csak akkor érhető el, ha már az alapozás is precízen zajlik. Ez azonban gyakran igen komoly kihívásokat jelenthet, főképp, ha úgy határozunk, hogy saját magunk végezzük el a munkálatok nagy részét. Ilyenkor ügyelni kell a szükséges kiegészítők megválasztására és alkalmazására is.

Kardinális jelentősége van például a szegélyléc használatának is. A betonozás folyamatának ugyanis egy sarkalatos pontja az élképzés, ám ez szabad kézzel aligha valósítható meg a kívánt minőségben. Szerencsére erre nincs is szükség, hiszen az előre gyártott megoldások kiválóan alkalmazhatók erre a feladatra. A beszerzés előtt természetesen vizsgálnunk kell, milyen kialakítású szegélyléc lesz a legmegfelelőbb a céljaink eléréséhez. A szöges hasáb nélküli változatok például kiválók négy éllel rendelkező oszlopoknál, de olyan nyersbeton felületeknél is, amelyek nagyobb alapterülettel rendelkeznek – ilyen lehet egy feljáró is -. Természetesen speciális igényekre is elérhető az ideális szegélyléc.

Ezért aztán mielőtt a vásárlás mellett határoznánk, tanácsos végig gondolni, hogy a zsaluszögletekben milyen mértékben kell a szennyeződésektől tartanunk. Ha ennek aránylag magas a kockázata, akkor érdemes inkább egy lekerekített szélű szegélyléc mellett letenni a voksunkat, ezeknél a modelleknél ugyanis jóval biztosabb lesz a hézagmentes illeszkedés. Szintúgy mérlegelni kell azt is, milyen alapanyag lesz számunkra az ideális. Nagyobb igénybevétel esetében a polietilénből készült szegélyléc lesz az ideális alternatíva, tudniillik ezek jóval ellenállóbbak, még alacsony hőmérsékletben is. Természetesen választhatjuk a fém kialakítást is, ám azt tartsuk szem előtt, miszerint vágásuk és megmunkálásuk némileg több időt vesz igénybe.