Új év, új alak laktató diétás ételekkel

Az új év közeledtével sokan fogadalmakon gondolkodnak vagy listát írnak, hogy mi mindent szeretnének másként csinálni jövőre. A legtöbb fogadalom a fogyásra, alakformálásra vonatkozik. Ha te is szeretnél formába lendülni az új évben, akkor érdemes megfogadni pár hasznos tanácsot.

Laktató diétás ételek fogyasztása mindenképpen előnyös, ha szeretnél ledobni pár kilót, azonban az önsanyargatás semmiképp sem kifizetődő és hosszú távon nagy eséllyel falásrohamokhoz vezet. Sajnos a mai napig sokan a drasztikus módszerekben látják az álomalak elérésének kulcsát, azonban örökké nem lehet koplalni. A kalóriaszámlálás egy jó módszer lehet, azonban erre sem szabad rástresszelni. A bevitt kalória nyomon követése abból a szempontból fontos, hogy így tisztán fogod látni, hogy egy nap mennyit eszel. A legtöbb ember úgy véli, hogy sokkal kevesebbet eszik, mint ami a valóság. Ha egy napig összeírod, hogy miket eszel, akkor könnyen rádöbbenhetsz, hogy sokkal több kalóriát viszel be, mint amit te addig hittél. Ebben a kalóriaszámláló applikációk is nagyon sokat segíthetnek.

Ha eddig pizzán és hamburgeren éltél, új év másnapjától pedig salátára váltasz, akkor valószínűleg nem fogod tudni hosszú távon tartani a diétát. A sikeres életmódváltás kulcsa a fokozatosság. Például eleinte csak a reggelid változtasd meg egy egészségesebb alternatívára. Ha nagyon kívánsz valamilyen ételt, akkor azt nyugodtan, bűntudat nélkül fogyaszd el. Nagyon fontos, hogy az ételekhez fűződő viszonyod pozitív legyen és ne érezd magad bűnösnek, ha olykor-olykor olyan ételeket is elfogyasztasz, ami nem igazán fér bele az étrendedbe. Arra viszont ügyelj, hogy javasrészt egészséges ételeket fogyassz és ez az arány folyamatosan növekedjen. Ha elég kitartó vagy és egészséges ételeket fogyasztasz nagyrészt, akkor idővel szemmel látható lesz az eredmény.