Mire ügyeljünk egy flaska vásárlásánál?

Noha azt gondolhatnánk, a laposüveg ma már kiment a divatból, valójában még mindig egy rendkívül népszerű kiegészítőnek számít, nem mellesleg pedig sok esetben kifejezetten hasznos is lehet. Ugyanakkor ahhoz, hogy hosszú távon is teljes megelégedéssel használhassuk majd, néhány szempontra mindenképpen kiemelt figyelmet kell fordítanunk a vásárláskor.

A legnagyobb hangsúlyt egyértelműen a flaska méretére kell helyeznünk. Ez talán nem tűnik életbevágóan fontosnak, ám a mindennapok során bizony alapvetően befolyásolja, mennyire tartjuk majd kényelmesnek az eszköz használatát. Szerencsére nem túlságosan nehéz meghatározni, mekkora lesz majd az ideális, hiszen ezt szinte kizárólag a saját igényeink határozzák meg. Amennyiben a flaska csak néhanapján lesz használatban és kizárólag mi magunk iszunk majd belőle, akkor egy kisebb példány is tökéletesen megfelel. Fontos, hogy kényelmesen elférjen a zsebünkben – vagy épp a táskánkban – és persze az is elvárás, hogy elegendő ital férjen el benne. Egy általánosabb flaska térfogata nagyjából 180-200 milliliter, ez pedig a legtöbbször bőven elegendő.

Természetesen a külcsín is rengeteget nyom a latban, hiszen ha nem esik jól ránézni, akkor a flaska szinte biztosan a fiók mélyén végzi majd. A legelterjedtebbnek az ezüst színű, szálcsiszolt példányok tekinthetők, méghozzá nem véletlenül. Ezekre kell ugyanis a legkevésbé vigyázni és az ujjlenyomatok sem hagynak rajtuk rikító foltokat. Ezzel együtt bátran választhatunk olyan kivitelt is, ami különlegesebb külsővel rendelkezik. A matt fekete flaska rendkívül elegáns benyomást kelt, a bőrrel bevont példányok pedig teljesen egyediek lehetnek. Utóbbi tulajdonságra amúgy is érdemes kiemelt hangsúlyt fektetni, hiszen egy gravírozott felirat óriási segítséget jelenthet például olyankor is, ha véletlenül elhagyjuk valahol a laposüvegünket.