Ezek a döntő szempontok a szerves trágyaszórók beszerzésekor

A mezőgazdaság évről évre egyre nagyobb kihívásokkal néz szembe, hiszen az éghajlatváltozás hatására a csapadékmennyiség koncentráltabb módon érkezik. Emellett szintén óriási problémát jelent a termőtalajok állapota, hiszen míg a régi földművelés során elég időt hagytak a regenerálódásra, addig ez ma már egyáltalán nem jellemző. A tápanyagok pótlása ugyanakkor nem mindig egyszerű feladat.

Ezt a folyamatot a szerves trágyaszórók alkalmazásával jelentősen megkönnyíthetjük. Fontos szem előtt tartani, hogy az állati eredetű anyagok használata nem csak az eredményesség szempontjából ideálisabb választás, hanem a környezet megóvása érdekében is ajánlott. Ugyanakkor a szerves trágyaszórók által kihordott tápanyag kezelése sokkal nagyobb odafigyelést és gondosságot igényel. Itt ugyanis kalkulálunk kell a gyors állagromlással, ráadásul precízen kell meghatározni a terítés időpontját is. Annak érdekében, hogy minden zökkenőmentesen történhessen, a szerves trágyaszórók kínálatából azt a gépet kell megvásárolnunk, ami az igényeinknek leginkább megfelel.

Ennek meghatározásánál számtalan tényezőt figyelembe kell vennünk és ez a kellő tapasztalat hiányában olykor komoly dilemmát jelenthet. Amennyiben nem vagyunk teljesen biztosak a dolgunkban, úgy a szerves trágyaszórók beszerzéséhez mindenképpen kérjük szakember segítségét is. Tudniillik elsősorban nem a bekerülési költség alapján kell meghozni döntésünket, ennél sokkal fontosabb az, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni a géppel, hosszú távon is. Ehhez elemezni kell a kapacitásigényt, a szóró szerkezet típusát és természetesen a munkaszélességet is – utóbbi kapcsán pedig az állíthatóság is kulcsfontosságú -. Mindezek tükrében már nagyjából meghatározható, melyik példány lesz a legideálisabb számunkra a szerves trágyaszórók közül.