Az aranykalászos gazda képzés átfogó mezőgazdasági ismereteket biztosít

A különböző földmunkák, illetve a nagyüzemi állattartás a legnagyobb kihívásokkal rendelkező ágazatok közé tartozik. A sikerhez itt nem csupán kitartásra és némi szerencsére van szükség, de elengedhetetlen a kellő mértékű szaktudás is. Ezt önállóan elsajátítani azonban szinte lehetetlen feladat.

Erre a kérdésre remek megoldást nyújt az aranykalászos gazda képzés. Noha a kurzus elnevezéséből fakadóan arra gondolhatnánk, hogy a tananyag kizárólag a gabonatermesztés fortélyait mutatja be, valójában a mezőgazdaság minden területét érintik az órák. Ez pedig sok esetben óriási könnyebbséget jelent. Tudniillik szép számmal akadnak olyanok, akik felnőttkorban határoznak úgy, hogy egy teljesen új szakmában próbálják ki magukat. Az aranykalászos gazda képzés akkor is hatalmas könnyebbséget jelent, ha öröklünk, vagy netán ajándékba kapunk egy nagyobb földterületet, ám azt nem szeretnénk el-, vagy bérbe adni, inkább saját magunk művelnénk meg. Ebben az esetben ugyanis az alapoktól kell elsajátítanunk minden tudnivalót.

Ezt az aranykalászos gazda képzés keretein belül villámgyorsan megtehetjük. Érdemes azt is számításba vennünk, miszerint a Fiatal Gazda pályázat csak megfelelő agrárvégzettséggel érhető el. Erre ez a kurzus tökéletesen megfelelő, hiszen nem csupán a szükséges bizonyítványt kapjuk kézhez, de maga a folyamat is rövid idő alatt és kényelmesen zajlik. Tudniillik az aranykalászos gazda képzés óráinak túlnyomó része online formában kerül megtartása, a gyakorlati óra pedig előre meghatározott, hétvégi napon van. Ennek köszönhetően azok is nyugodtan beiratkozhatnak, akik teljes állásban dolgoznak. Csupán egy dologra kell kiemelt hangsúlyt fektetnünk, mégpedig az előírás szerinti jogosítvány meglétére, anélkül ugyanis nem mehetünk vizsgázni.