Mi a különbség a hagyományos, illetve a saválló hegesztés között?

A hegesztés egy alapvető technológiának mondható az iparban, mely lehetővé teszi a különféle anyagok összekapcsolását, valamint az erős kötések megalkotását. Viszont nem csupán egyféle típus létezik, ugyanis bizonyos alkalmazások speciális követelményekkel járnak együtt.

Bérhegesztés egy olyan szolgáltatás, melyet a megbízó helyett egy külső cég végez el. Némely esetekben azonban nem mindennapi hegesztésre van szükség. A saválló hegesztés egy speciális típus, melyet főleg a saválló acélok, valamint egyéb korrózió álló anyagok összekapcsolása során alkalmaznak. A hagyományos és a saválló típus között több különbség is felfedezhető. Az egyik legfőbb különbség az alapanyagok terén figyelhető meg. A hagyományos alternatíva során nagyon sokféle anyagot választanak, például alumíniumot, szénacélt, valamint egyén nem korrózió álló anyagokat. Ezzel szemben a saválló hegesztés főleg saválló acélok és más korrózió álló anyagok alkalmazásával történik. A technikában is jelen vannak eltérések, mivel a saválló típus speciális technikákat igényel, hogy a kötés korrózióállóságát biztosítsa.

Alapvetően az alkalmazási területek is különböznek egymástól, hiszen a saválló hegesztés főleg az olyan iparágakban hasznos, mint a vegyipar, élelmiszeripar, illetve a tengeri használat sem jelent problémát. Gyakorlatilag minden olyan helyen használják, ahol a különféle anyagoknak ellen kell állniuk a korróziónak. A hagyományos opció szintén széleskörben alkalmazott, például az autóiparban, építőiparban és a gyártás területén. A költségeket tekintve, érthető módon a saválló alternatíva drágább, hiszen az egy speciális hegesztés fajta. Ha szeretne még többet olvasni a témában vagy bérhegesztésre lenne szüksége, akkor látogasson el a szilaswelding.hu weboldalra!