Milyen kialakítású öngyújtó az optimálisabb választás?

A rohanó mindennapok és a rengeteg minket ért inger hatására bizonyos dolgokra sokkal kisebb figyelmet fordítunk, mint ahogy tettük azt évtizedekkel ezelőtt. Különösen igaz ez a kevésbé értékes használati tárgyaink megválasztása kapcsán, hiszen ha elégedetlenek vagyunk, vagy idő előtt tönkremegy, egyszerűen csak veszünk egy újat.

Sok esetben nincs ez másképp például egy öngyújtó vonatkozásában sem. Még akkor is így van ez, ha nem az eldobható modellek közül választunk, hanem egy nívósabb darab beszerzése mellett döntünk. Előbbi amúgy se túl szerencsés, lévén hosszú távon igen költséges az állandó pótlás, ráadásul rengeteg felesleges hulladékot is termelünk így. Ugyanakkor egy minőségi öngyújtó is csak abban az esetben jelent majd sikeres megoldást, ha az teljes mértékben megfelel az elvárásainknak. Ezért aztán körültekintő módon kell eljárnunk és még vásárlás előtt meg kell vizsgálni minden olyan tényezőt, ami befolyásolhatja a későbbi komfortérzetünket. Ilyenből pedig akad jó néhány, köztük olyan is, amire elsőre talán nem is gondoltunk volna.

Egy öngyújtó vonatkozásában az egyik legfontosabb szempont kétségkívül a megbízhatóság. A jó hír, miszerint egy bizonyos szint felett ezzel a kérdéssel biztosan nem kell majd foglalkoznunk, hiszen már a középkategóriás modellek is rendkívül időtállók és strapabírók. Mindig válasszuk megbízható, neves gyártó termékét, így garantáltan nem kell majd attól tartanunk, hogy idő előtt felmondja a szolgálatot az öngyújtó. Nagyon alaposan fontoljuk meg azonban azt a kérdést, milyen kialakítás mellett tesszük le a voksunkat. Manapság a gázzal működő modellek jóval elterjedtebbek, ám a benzines változatnak is megvan a maga előnye. Tölteni ugyan mindegyiket szükséges, ám utóbbi öngyújtó némileg strapabíróbb és nagyobb szélben is biztosan üzemel.