Minden, amit a női parfümök használatáról tudni érdemes

Coco Chanel, a divat nagyasszonya szerint „Nincs jövője annak a nőnek, aki nem visel parfümöt.”. Nem szeretnénk vitatkozni ezzel az állítással, hiszen parfüm nélkül is lehet élni, azonban tagadhatatlan, hogy egy jól megválasztott illat segíthet kifejezni a személyiségünket és hogy még jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Női parfümök terén nagyon hatalmas választék érhető el. Vannak, akik szeretik váltogatni az illatokat, míg mások ragasznak egy adott típushoz. Bármely tábort erősítjük, nagyon fontos, hogy az adott darabot megfelelőképp használjuk, ugyanis számtalan módon el lehet rontani alkalmazását. Az egyik opció, ha a parfümöt a kellemetlen testszag elfedésére használjuk. Persze, mint tudjuk ilyet senki nem csinál, de ha mégis, akkor jobb tudni, hogy a parfüm alkalmazása nem helyettesíti a tisztálkodást. Éppen ezért, ha erősen izzadunk, akkor először zuhanyozzunk le és csak ezt követően illatosítsuk magunkat. A másik nagy hiba, amit elkövethetünk, ha a ruhára permetezzük az illatot. Ezzel ugyanis nem lesz tartósabb az illat, viszont könnyen lehet, hogy kár keletkezik az anyagban és maradandó folt keletkezik rajta, amit nem tudunk kimosni.

Minden esetben a bőrünkön használjuk, lehetőség szerint olyan helyen, ahol a bőrfelszínhez közel van egy vastagabb ér és vékonyabb a bőr. Ilyen például a könyökhajlat, a mellek közti rész, a nyaki verőér vagy a csukló. Miután magunkra permeteztük, szigorúan tilos dörzsölgetni a fújás helyét, ugyanis könnyen összetörhetjük az illatmolekulákat, melynek következtében a parfüm nem tudja kifejteni eredeti hatását és közel sem lesz annyira tartós, mint eredetileg. Emellett nagyon fontos a mértékletesség, vagyis ne a fél üvegcsét permetezzük magunkra. Az orrunk hamar megszokja az illatot, így könnyű abba a hibába esni, hogy úgy érezzük még több fújásra van szükség.