A derékfájás kezelése szakszerűen és fájdalommentesen

Vannak, akik éveket, de akár évtizedeket is képesek a fájdalom árnyékában leélni. Holott erre semmi szükség nem lenne. A fájdalom, akár a derékfájás is megszüntethető, aminek köszönhetően újra szabadon mozoghat és kiélvezhet minden egyes lehajolást vagy kiegyenesedést.

Derékfájás kezelése többféleképp megvalósulhat, azonban mielőtt még különféle módszerekkel kezdenénk kísérletezni, először mindenképp érdemes utánajárni, hogy pontosan mi okozza a panaszokat. A derékfájdalom nem más, mint egy diszkomfort érzet, mely a farredő és az alsó bordaív közti részen jelentkezik. Olykor a lábba kisugárzó fájdalom is jelentkezhet. Ahhoz, hogy pontosan tudjuk mi okozza a fájdalmat, érdemes orvoshoz fordulni, mivel így könnyebb megtalálni a tökéletes gyógymódot. Számtalan ok állhat a panaszok mögött, mint például a munkavégzés közbeni helytelen ülőpozíció, a pszichés túlterheltség, a mozgásszegény életmód, idegbecsípődés, fokozott ágyéki görbület vagy porckorongsérv. Amikor a derékfájás különféle idegrendszeri zavarokkal jár együtt, mint például az érzékkiesés vagy zsibbadás, azonnal fel kell keresni az orvost, valamint gondoskodni kell a hát tehermentesítéséről.

Ha valamilyen betegség, mozgásszervi probléma áll a panaszok mögött, akkor az orvos javaslata alapján érdemes folytatni a kezeléseket. Ha ülőmunkát folytatunk, akkor az óvatos gerinccsavarások végzése, a test napi többszöri átmozgatása, valamint az ergonomikus munkakörnyezet kialakítása lehet előnyös. Állómunka esetén a megfelelő, komfortos cipő kiválasztására kell nagy hangsúlyt fektetni. Ha fájdalmat érzünk, akkor a Dolixir, természetes összetevőket tartalmazó készítmény hozhat gyors enyhülést.