Mit tartalmaz egy profi smink készlet?

Kezdőként sok hölgyben él az aggodalom, miszerint a különféle szépészeti kozmetikumok alkalmazása túlságosan bonyolult és összetett feladat, valamint csak hosszú évek gyakorlásával érhető el olyan tudás, aminek birtokában mindig biztos a siker. Holott valójában csak a legfontosabb technikák megtanulásán és a megfelelő kiegészítőket beszerzésén múlik az eredmény.

Ezért aztán kardinális kérdés, mit is tartalmazzon egy profi smink készlet. A jó hír ezzel kapcsolatban, hogy közel sem lesz szükségünk annyi kellékre, mint azt esetleg elsőre gondolnánk. A válogatást tanácsos a szerszámokkal kezdeni, hiszen a 4 különböző méretű és kialakítású ecset a profi smink elkészítésének alapját képezi. Egy méretesebb példány mindenképpen elengedhetetlen az alapozó felviteléhez, egy kell a szemöldökhöz, illetve a szemhéjhoz, míg egy nagyobb, puha segítségével a pirosítót tudjuk majd eloszlatni bőrünkön. Ezt követheti a korrektor, valamint az alapozó megválasztása. Mindkettőnél a saját bőrtónusunkat kell alapul venni, hiszen a profi smink alapját a harmónia jelenti.

Miután ezekkel megvagyunk, következhetnek az érdekesebb darabok. Elsőnek mindjárt ott van a szemhéjfesték paletta, ezekből kezdőként olyat tanácsos venni, amiben a természetes színek – barna, bézs árnyalatok – dominálnak. A pirosító, bronzosító, illetve kiemelő úgyszintén elengedhetetlen egy profi smink elkészítéséhez, ám kezdetnek inkább olyan darab mellett tegyük le a voksunkat, ami egyben tartalmazza mindhármat. Egy ilyennél ugyanis nem kell azon aggódnunk, hogy a tónusok vajon tökéletesen passzolnak-e. Ami a szempillaspirált, valamint a tust illeti, bátran válasszuk a számunkra legszimpatikusabb darabot, nagyon nem tudunk melléfogni egyikkel sem. Végül pedig ne felejtsük el, hogy a profi smink eltávolítása is lényeges része a folyamatnak, ezért a minőségi lemosó beszerzése is elengedhetetlen pontnak számít.