A csúszásmentes GRP rács segítségével elkerülhetők a véletlen balesetek

Építési területek esetében, közterületek renoválásánál, de még lépcsők, pódiumok, vagy épp vízelvezető aknák kialakításánál is óriási jelentősége van annak, hogy a felület kellően biztonságos lehessen. Egy esetleges megcsúszás ugyanis akár végzetes következményekkel is járhat.

Erre a dilemmára nyújt kiváló megoldást a GRP rács. Tudniillik a gyártási technológiának és az utólagos kezelésnek köszönhetően ez a szerkezet kimagaslóan jó tulajdonságokkal rendelkezik ezen a téren is. Egyfelől már az öntőforma kialakításának köszönhetően egy olyan konkáv felülettel rendelkezik a GRP rács, ami alakjának hála is növeli a tapadást. Ám ezt követően még kap egy apró szemcseméretű bevonatot is – egész pontosan alumínium-oxidot -, ami tovább növeli a csúszásgátló hatékonyságát. Mindez természetesen önmagában még nem lenne elegendő ahhoz, hogy széles körben is eredményesen lehessen használni ezt a megoldást. Szerencsére a GRP rács tervezésekor minden apró részletre kiemelt hangsúlyt fektettek.

Ennek következtében speciális igénybevétel esetére is könnyedén megtalálhatjuk a megfelelő kialakítású modellt. Bizonyos felhasználási területeken – például ipartelepeken – elengedhetetlen, hogy a GRP rács kellően ellenálló legyen a savas, vegyszeres közeggel szemben. Ilyenkor a vinilészter, vagy az izoftálsavas poliészter gyantából készült változatok mellett érdemes letenni a voksunkat. Ezzel szemben élelmiszerrel vagy ivóvízzel foglalkozó üzemekben sokkal optimálisabb választást jelent a poliészter módozat, ebből is az F-típusú, amely kellő tisztasággal rendelkezik. Jól látszik tehát, hogy a GRP rács beszerzésénél jó néhány szempontot vizsgálni kell, mielőtt döntenénk. Kétség esetén ezért mindenképpen kérjünk tanácsot szakértőktől, hiszen csak így érhető el kifogástalan eredmény.