A kormányszerkezet és a használta autó – Mire kell ügyelni?

Szinte mindenki tisztában van azzal, hogy használt autó vásárlás során nagyon fontos ellenőrizni a fékek állapotát. Azt viszont csak kevesen tudják, hogy alapos vizsgálat keretein belül a kormányszerkezetet és a felfüggesztést is érdemes szemügyre venni.

A kormányszerkezet ellenőrzése kapcsán bővebb információk itt tekinthetők meg! Természetes, hogy mielőtt egy használt autót megvásárolnánk, szeretnénk menni vele egy-két kört, vagyis ki akarjuk próbálni. Ebből sok mindenre lehet következtetni, azonban túl sok információt így sem tudunk meg. Különösen a kormányszerkezet és a felfüggesztés kapcsán nem kapunk válaszokat, ami igen nagy probléma. Ezek a gépjármű kényes, ugyanakkor jelentős részei, melyeknek nagy szerepe van a kényelemben és a biztonságban. Ha ezek lerobbant állapotban vannak, akkor az abból a szempontból is problémát jelent, mert helyrehozataluk komoly költséget jelenthet, vagyis a jó vételnek tűnő üzletet hamar megbánhatjuk. A legjobb, ha megbeszéljük az eladóval, hogy egy autószerelővel is átnézetnénk a gépjárművet. Ha ebbe nem egyezik bele, az mindenképp gyanús, van rá esély, hogy az autóval több probléma is adódik, amit az eladó talán nem szeretne az orrunkra kötni.

A kormánynál, illetve az autó felfüggesztéseinél található rudak, valamint csatlakozások végeinél számos gömbcsukló, továbbá az ezekhez csatlakozó szilent található a gépjárműben. Ezek biztosítják a rugalmas kötést. Emellett a szabad mozgást az egymáshoz csatlakozó elemek között a fém-gumi alkatrészek garantálják, melyek nagy igénybevételnek vannak kitéve, főleg a magyar útviszonyokat tekintve, így hamar elkopnak és cserélni kell őket. Ha az eredeti tulajdonos félvállról vette ezt, akkor komoly költséget jelenthet egyszerre több szilent és gömbcsukló cseréje.