Eredeti vagy utángyártott Epson tintapatront érdemes vásárolni?

A szakérőket, eladókat gyakran kérdezik a vásárlók, hogy melyik a legideálisabb választás a nyomtatási kellékanyagok terén. Ha friss nyomtató tulajdonosok vagyunk, akkor még nehezebb jól dönteni. Az biztos, hogy nagy általánosságban egyik alternatívára sem lehet kijelenteni, hogy egyik vagy másik jobb lenne.

Epson tintapatron vásárlása elengedhetetlen, hogy a márka nyomtatóját használni tudjuk. Az biztos, hogy az Epson világszerte keresett, ugyanis az általuk gyártott termékek nagyon jó minőségűek és a hosszú távú megbízható működés jellemzi őket. Emellett a nyomatok kellőképp élesek és alapvetően gyorsan működnek ezek a gépek. Kétféle készülék közül tudunk választani, az egyik a lézernyomtató, a másik a tintasugaras készülék. Előbbi rendkívül gyors nyomtatásra képes és nagyon szép, éles nyomatokat készít. A bonyolult tintasugaras technológia miatt ezek a modellek drágábbak, mint tintasugaras társaik. Ez egyben azt is jelenti, hogy a nyomtatási kellékanyag is valamivel költségesebb. Érdemes hosszútávon gondolkodni és a tintapatron költségeit is belekalkulálni a későbbikiadásokba.

Ez azért is lényeges, mert a tonerek és tintapatronok, különösen az eredeti darabok rendkívül drágán kaphatók. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy az eredeti megnevezés nem azt jelenti, hogy más típus, vagyis az utángyártott hamisítvány lenne. Mindössze arra utal, hogy az eredeti típust a nyomtató gyártója készíti, míg az utángyártottat egy független gyártó. Ettől függetlenül mindkettő kiválóan használható a nyomtatóhoz. Sokan azért döntenek az utángyártott darabok mellett, mert jóval kedvezőbb áron lehet hozzájuk jutni. Márpedig gyakori nyomtatás mellett nagyon nem mindegy, hogy mekkora összeget vagyunk kénytelenek kiadni a nyomtatási kellékanyagra.