Ezért fontos, hogy a szerelemlakat kizárólag arra kijelölt helyre kerüljön

Kevés csodálatosabb dolog létezik egy bimbódzó szerelemnél, hiszen ilyenkor az ember teljes valójával a másikra koncentrál és ha tehetné, akkor a nap minden percét kedvesével töltené. Ezek azok a hónapok, évek, amikor folyamatosan ki szeretnénk fejezni a rajongásunkat és erre minden lehetséges alkalmat megragadunk. Szerencsére bőven akadnak lehetőségeink, jó néhány esetében pedig még hatalmas kiadásokra sincs szükség.

Ilyen például a szerelemlakat közös kihelyezése is. A szoros érzelmi kötelék ilyen módon történő kinyilatkoztatása hazánkban aránylag új keletű dolog, hiszen az első fal csak a hetvenes években jelent meg, méghozzá Pécs városában. Ez a romantikus szokás aztán villámgyorsan hatalmas népszerűségre tett szert és elterjedt, így ma már tucatnyi, kifejezetten erre a célra kialakított helyszínre rakható szerelemlakat. Mindemellett az emléktárgy beszerzése is rendkívül egyszerű, hiszen jó néhány erre szakosodott üzletből megrendelhetjük, vagy akár személyesen is megvásárolhatjuk, ha úgy kényelmesebb.

Azonban nem csak arra kell nagyon odafigyelnünk, milyen szöveget gravíroztatunk a szerelemlakat felületére, hanem az sem mindegy, végül hová kerül majd a kapcsolatunk örökkévalóságát szimbolizáló zár. Tudniillik megeshet, hogy a közvetlen közelünkben nem található olyan szerelemlakat fal, ahol ezt megtehetnénk. Ilyenkor felmerülhet ötletként, hogy ez elhanyagolt kerítésre, vagy vaskapura aggassuk ki azt, ám ez a legkevésbé sem jó ötlet. A szerelemlakat valódi varázsát ugyanis épp az adja, hogy biztosak lehetünk benne, még évtizedek múltán is ott lesz, ahová raktuk. Sajnos, ha egy magán-, vagy köztulajdonban lévő helyszínt választunk, akkor szinte biztosan eltávolítják előbb-utóbb, ez pedig nem csak nekünk, de a tulajdonosoknak is felesleges kellemetlenségekkel jár.