Milyen alapanyagú duzzadószalag használata a célszerű?

Építkezéseknél ezernyi dologra kell párhuzamosan figyelni és a legkisebb hiba is nagyon komoly következményekkel járhat a végeredmény minőségét illetően. Ráadásul nem csupán a felhasznált alapanyagok minősége bír döntő befolyással, hanem a különféle segédeszközök típusa is, ezért aztán kiválasztásukat mindig alapos tájékozódás kell, hogy megelőzze.

Nincs ez másképp a duzzadószalag vonatkozásában sem. Az alapok kialakításánál, illetve a falazatoknál keletkező munkahézagok tömítése nem egyszerű művelet. A megfelelő szigetelés hiánya azonban a későbbiekben problémákhoz vezethet, nagyobb mértékű vízbetörés esetén pedig akár az egész ingatlan statikai állapotára is hatással lehet. Erre a dilemmára a duzzadószalag jelenti a legkézenfekvőbb megoldást. Ez a zseniális eszköz a résekre helyezve azonnal megpuffad, amint nagyobb mennyiségű nedvességgel érintkezik, így hozva létre egy áthatolhatatlan szigetelőréteget. Ahhoz azonban, hogy biztosan a megfelelő eredményt érhessük el, a duzzadószalag beszerzésekor jó néhány tényezőt meg kell vizsgálnunk.

A szükséges mennyiség mellett az egyik legfontosabb kérdést a kiegészítő alapanyaga jelenti. Szerencsére ma már hatalmas választékkal találkozhatunk a szaküzletek kínálatában, így gyakorlatilag minden célra megvásárolható a legoptimálisabb duzzadószalag. Fektessünk kiemelt figyelmet arra is, hogy olyan modell mellett tegyük le a voksunkat, ami rendelkezik késleltető réteggel. Ez ugyanis kisebb esőzések kapcsán fontos lehet, hiszen indokolatlanul így nem indul be a térfogatnövekedés. Ugyancsak határozzuk meg – még a vásárlás előtt -, hogy milyen módszerrel rögzítjük majd a kiegészítőt. Bizonyos típusokat ugyanis egyszerűbben lehet ragasztani, míg létezik olyan duzzadószalag, amit kifejezetten mechanikai applikálásra készítettek.