Milyen honlapcímet használjunk .eu domain regisztráció esetén?

Akár valamilyen speciális szolgáltatást nyújtunk ügyfeleinknek, vagy épp termékeket értékesítünk, napjainkban már kulcsfontosságú az internetes jelenlét, hiszen így szólíthatjuk meg célközönségünket a legegyszerűbben. Ugyanakkor a siker érdekében az elsőre jelentéktelenebbnek tűnő szempontokra is nagy hangsúlyt kell fektetnünk.

Egyáltalán nem mindegy például, hogy .eu domain regisztráció esetén milyen tartománynevet választunk oldalunknak. Valójában ez akkor is döntő befolyással bír, ha hazai végződés mellett tesszük le a voksunkat, tudniillik mindkét esetben lehetőségünk van például az ékezetes karakterek használatára. Ha .hu tartományt foglalunk le, ez akkor sem szerencsés, ugyanis a magyar internetezők körében sem terjedt el ez az alternatíva, így sokkal nehezebben találják majd meg oldalunkat. Nincs ez másképp .eu domain regisztráció során sem, ám ott inkább a technikai rész jelenti a problémát. Amikor 2005-ben megalkották ezt a lehetőséget, akkor úgy határoztak, bármely tagország nyelvén regisztráltathatunk címet és ehhez természetesen az adott nyelv teljes betű készletét alkalmazhatjuk.

Ám ha az .eu domain regisztráció folyamán magyar ékezetes karaktereket is használunk, akkor számoljunk azzal, hogy a külföldiek azt megfelelő billentyűzet hiányában még akkor sem tudják majd begépelni, ha pontosan tisztában vannak az írásmóddal. Ugyancsak kiemelt figyelmet kell fordítani az egyes szavak jelentésére. Mivel ez egy nemzetközi kiterjesztés, így az .eu domain regisztráció előtt mindenképpen le kell ellenőrizni, a választott cím vajon nem rendelkezik-e különleges jelentéssel valamely másik tagállam nyelvén. Amennyiben igen, ebből probléma lehet, főképp, ha az bejegyzett védjegy, netán egy illetlen kifejezés. Ezekre a tényezőkre tehát feltétlenül figyeljünk oda az .eu domain regisztráció során.