A következő készségek elengedhetetlenek a villámvédelmi felülvizsgáló képzés elvégzéséhez

Az éghajlatváltozás következtében napjainkban már egész évben jelentős rizikót jelentenek a viharok, különös tekintettel a hirtelen nagy mennyiségű csapadékra és a villámok okozta károkra. Utóbbi ellen léteznek hathatós eszközök, ám ezek felettébb összetettek és üzemeltetésük komoly szakértelmet igényel.

A specifikus tudnivalókat a villámvédelmi felülvizsgáló képzés keretein belül sajátíthatjuk el. Az elektronika területén elhelyezkedve előbb, vagy utóbb szinte mindenkiben felmerül a fejlődés iránti vágy, hiszen a területen elérhető tanfolyamok könnyedén hozzáférhetők és pár hét, illetve 2-3 hónap alatt elvégezhetők. Nincs ez másképp a villámvédelmi felülvizsgáló képzés esetében sem. A foglalkozások heti egy alkalomra korlátozódnak és mivel ez az időpont hétvégére esik, így akkor is részt tudunk venni az oktatáson, ha mellette folyamatosan dolgozunk. Ez az ütemezés főképp annak köszönhető, hogy a villámvédelmi felülvizsgáló képzés kizárólag azoknak szól, akik megfelelő jártassággal rendelkeznek a villamosipar területén.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a beiratkozás kizárólag azok számára nyitott, akik a képzési leírásban szereplő végzettségek valamelyikével rendelkeznek. Ez lehet technikusi, mérnöki, vagy épp villanyszerelői bizonyítvány is. Ugyancsak szem előtt kell tartanunk, miszerint a tanfolyam megkezdéséhez igazolnunk kell a 3 éves szakmai gyakorlat teljesítését is. Ezek ugyan elsőre talán szigorú feltételeknek tűnhetnek, ám ha figyelembe vesszük, hogy a villámvédelmi felülvizsgáló képzés elvégzését követően milyen munkafolyamatokkal találkozhatunk, akkor rögtön érthetővé válik, miért is elengedhetetlen az előképzettség. Tapasztalt szakemberként azonban egy kiváló továbblépési lehetőséget jelent a villámvédelmi felülvizsgáló képzés, így mindenképpen érdemes számolnunk ezzel az opcióval is.