Ajándék munkatársnak? Így válasszunk!

Rengeteg munkahelyen él a rendszeres ajándékozás hagyománya, ami egy remek – és egyben hasznos – szokás. Tudniillik közelebb hozza a kollégákat, ez pedig növeli a produktivitást is. Ezzel együtt néha bizony nem épp a legkönnyebb feladat megtalálni, mivel is lephetnénk meg a másikat.

Hiszen bármiből lehet kiváló ajándék munkatársnak, ám ennek ellenkezője is éppúgy igaz. Ezért aztán elsőként azt kell vizsgálni, rendelkezik-e az ünnepelt valamilyen hobbival, amivel kapcsolatban vásárolhatnánk valamilyen speciális szuvenírt. Ha igen, akkor egyszerű dolgunk lesz, lévén így már adott a témakör, mindössze magát a meglepetést kell kiválasztanunk. Sajnos nincs mindig ilyen szerencsénk, ám ekkor se essünk kétségbe. Tökéletes ajándék munkatársnak ugyanis például minden olyan hétköznapi dísztárgy is, ami funkcionalitással is bír. Gondoljunk csak például egy szép kristálypohár készletre, vagy épp egy minőségi bögrére. Ugyanilyen egy hőtartó kulacs is, de akár egy nívós tollkészlettel is garantált a siker.

Egy dolgot tartsunk mindenképpen szem előtt ilyenkor. Mégpedig azt, hogy attól lesz emlékezetes egy ajándék munkatársnak, hogy valamilyen úton-módon egyedivé varázsoljuk azt. Szerencsére erre ma már minden lehetőség adott. A legegyszerűbb alternatívának kétségkívül a gravírozás tekinthető. A modern lézeres technológiának hála szinte minden alapanyag feliratozható, legyen szó üvegről, fáról, vagy bőrről. Az ebben rejlő előnyöket pedig mindenképpen érdemes kihasználnunk, hiszen egy ilyen ajándék munkatársnak még évek múltán is eszébe juttatja az ünnepeltnek a jeles alkalmat. A titok tehát nem a meglepetés értékében keresendő, sokkal inkább az egyediségben. Ez pedig még akkor is igaz, ha az ajándék munkatársnak egy olyan kollégához kerül, akivel egyébként nem vagyunk rendszeres kontaktusban.