Műfenyő, a karácsony új sztárja

Vannak, akik csak és kizárólag a műfenyőre esküsznek, míg mások szentségtörésnek tartják, ha az élő helyett műfa kerül a nappaliba karácsonykor. Soha véget nem érő viták zajlanak arról, hogy melyik a jobb verzió, de talán nem is az a fontos, hogy ezt eldöntsük, hanem hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb élő vagy nem élő fenyőfát.

Műfenyő számtalan előnnyel rendelkezik, akárcsak az igazi. A karácsonyi készülődés folyamán valószínűleg a te fejedben is megfordul, hogy lassan meg kellene venni a fát, de mégis milyent. Akinek élő fenyője van, az hosszan sorolja annak az előnyeit és csak a fejét rázza a mű darabok gondolatára. Némiképp érthető, hiszen a valódi fa életben tartja az ünnepi tradíciót, különleges hangulata, illetve illata van és nem utolsó sorban természetes. Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy elég nagy rumlival jár a lehulló tűlevelek miatt, melyekből egyre több lesz, ahogy a növény el kezd száradni. Arról már nem is beszélve, hogy a talpba való befaragás szinte elkerülhetetlen számos szitokszó kíséretében.

A műfenyő felállítása ezzel szemben jóval egyszerűbb és kevesebb idegeskedéssel jár együtt. Az ünnep során is kevésbé kell a takarítással foglalkozni, hiszen nem hullanak le a tűlevelek. Ráadásul nagyon sokféle típus közül válogathatsz, így könnyen találhatsz kedvedre valót. Vannak kisebb, nagyobb, műhóval ellátott, sőt színes darabok is. Csak rajtad múlik, hogy milyen típust választasz otthonodba. Az ünnepek végeztével pedig nem kell a közeli szeméttárolóban árválkodnia a megviselt fának, mivel a mű darabokat egyszerűen el lehet csomagolni és az elkövetkező években is lehet használni. Így az ünnepek előtt nem kell a fa kereséssel járó tortúrán átesned, csak előveszed az előzetesen elcsomagolt fát, majd előveszed.