Ezért kell szakmai előképzettség a villamos biztonsági felülvizsgáló képzés megkezdéséhez

Felnőttként az egyik legnehezebb döntést az életpályánk megváltoztatása jelenti, ám időnként ez a lépés elkerülhetetlen. Ugyanakkor nagyban megkönnyíthetjük a dolgot, ha úgy választunk új szakmát, hogy az ne csak piacképes legyen, hanem közel is álljon hozzánk. Az egyik legtöbb lehetőség az elektronika területén vár ránk, így érdemes itt is körbe néznünk.

A villamos biztonsági felülvizsgáló képzés például olyan végzettséget biztosít, amire nem csak napjainkban mutatkozik óriási kereslet, de minden jel arra mutat, hogy ez a jövőben sem lesz másként. Legyen szó ugyanis akár szabadtéri eseményekről, ipartelepekről, gyárakról, vagy épp műhelyekről, szinte mindenhol számtalan olyan elektromos berendezés üzemel, amit időről időre ellenőrizni kell. Ezt csak olyan szakember teheti meg, aki a villamos biztonsági felülvizsgáló képzés végén megszerezhető bizonyítvánnyal rendelkezik. A jó hír, hogy a tanfolyam mindössze 64 tanórából áll, amelyek zöme online kerül megtartásra, méghozzá péntek késő délután.

Így aztán azok is nyugodtan belevághatnak, akik főállásban dolgoznak, hiszen ezek az oktatások könnyedén összeegyeztethetők a munkaidővel. A villamos biztonsági felülvizsgáló képzés során mindösszesen két alkalommal kell személyesen megjelennünk, ám a szervezők ezeket szombati napra tették, így ez sem jelenthet komoly problémát. Ugyanakkor mindenképpen szem előtt kell tartani, miszerint a villamos biztonsági felülvizsgáló képzés csak megfelelő előképzettség birtokában kezdhető meg. Ez ugyan elsőre talán bosszantó kitételnek tűnhet, ám a kurzus célja a specifikus továbbképzés, így az elektronika, elektrotechnika alapjait itt nem sajátíthatjuk el. Ám villanyszerelőként, mérnökként, vagy technikusi végzettség birtokában egy remek lehetőséget jelent a villamos biztonsági felülvizsgáló képzés.