Mi az, amit célszerű figyelembe venni az elektromos roller vásárlás során?

Sokan kifogásolják az elektromos roller használatot, azonban el kell ismerni, hiszen a kicsi kerekek, nagy sebesség, valamint a kátyúkkal teli utak rossz kombinációnak számítanak és könnyen következhetnek be balesetek. Természetesen a felelősségteljes használat elsődleges, testi épségünk és mások érdekében. Ha így járunk el, akkor az elektromos roller nagyon hasznos társunk lehet.

Elektromos roller nagy segítséget jelenthet, hogy megússzuk a nagyvárosi dugót és időben oda érjünk az úticélunkhoz. Sokan azonban nem csak a városi forgalomban való közlekedés során szeretnék használni a rollert, hanem például kiránduláshoz is. A városi használathoz bőven megteszi egy egyszerűbb típus, túrázáshoz és emelkedőkhöz viszont egy erősebb motorral rendelkező típus szükséges. A rollerek közti válogatás során nem árt a súlyt is figyelembe venni. Például, ha le kell vinnünk a panelből, felszállni vele a buszra, majd használni és ezután felvinni az irodába, akkor jobban járunk, ha egy összecsukható, könnyebb darab mellett tesszük le a voksunkat.

Amellett, hogy a súlyt figyelembe kell venni. A legtöbb ember számára a hagyományos száz-százhúsz kilós teherbírású darabok tökéletesen megfelelnek. Azonban, ha ennél is nehezebbek vagyunk, akkor egy nagyobb teherbírással rendelkező, robosztusabb típus lehet számunkra ideális. A töltés és hatótávolság szintén nagyon hasznos adatok, melyekből következtethetünk, hogy az adott modell megfelel-e az elvárásainknak. Jellemzően három-öt óra alatt töltődik fel a készülék, ezért útnak indulás előtt, mindig bizonyosodjunk meg róla, hogy teljesen fel van töltve. A legtöbb típussal húsz-hatvan kilométer tehető meg, bár ez több tényezőtől is függ, mint például, hogy sík vagy lejtős terepen használjuk, illetve mennyi a használó súlya.